MORH: Skupina brodova SNMCMG2 u posjetu HRM-u i zajedničko uvježbavanje

11.02.2023.

15:38

Autor: Hina/I.B.

Vojne vježbe NATO-a

Vojne vježbe NATO-a

Foto: PPF / WENN

U sklopu NATO aktivnosti skupina brodova SNMCMG2 boravi u Hrvatskoj do 20. veljače i planirano je zajedničko uvježbavanje s pripadnicima Hrvatske ratne mornarice (HRM), priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Skupina brodova SNMCMG2 je u službenom posjetu HRM-u i gradovima Dubrovniku i Splitu od 9. do 20. veljače, a zajedničko uvježbavanje s pripadnicima HRM-a planirano je iz područja minskog djelovanja, navode iz MORH-a.

U sastavu skupine nalaze se zapovjedni brod TCG YZB GUNGOR DURMUS (A-574) te brodovi TCG ENEZ (M-262), ITS NUMANA (M- 5557) i HNLMS MAKKUM (M-857).

U sastavu skupine SNMCMG2 je i brod lovac mina Talijanske Republike, na kojem je u okviru sudjelovanja u aktivnostima Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) ukrcan i tim voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a.

"Aktivnosti međunarodne vojne suradnje prilika su za zajednička uvježbavanja, razmjenu znanja, vještina i iskustava u cilju unaprjeđenja interoperabilnosti", ističu iz MORH-a.

Uz zajedničko uvježbavanje planirane su protokolarne aktivnosti te sportska nadmetanja, dodaje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!