10:05 / 25.07.2018.

Autor: I.H./Hina

MORH zapošljava 14 liječnika i prima 40 kadeta

zgrada MORH-a (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

zgrada MORH-a (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sve informacije u vezi s natječajima su na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr.
Ministarstvo obrane je raspisalo javni natječaj za prijam u kadetsku službu i javni natječaj za prijam kandidata za osposobljavanje doktora medicine za časnike zdravstvene službe.

Temeljem objavljenog javnog natječaja za prijam kandidata/kinja za osposobljavanje doktora medicine za časnike/ce zdravstvene službe Ministarstvo obrane RH prima 14 kandidata/kinja.

Uvjet za prijam je završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, zvanje doktor medicine i specijalist grane medicine, sukladno članku 43. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH). Uz to, kandidati/kinje moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u OSRH koji su propisani člankom 34. i 34. a Zakona o službi u OSRH. Za prijam doktora medicine u djelatnu vojnu službu nema dobnog ograničenja.

Rok za podnošenje vlastoručno potpisane prijave je 30 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, a prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju se na adresu: Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

Osposobljavanje kandidata/kinja za časnike traje dva mjeseca i počinje u rujnu. Kandidati/kinje koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok, bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po posebnom programu.

Kandidati/kinje se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se časnički čin natporučnik i raspoređuju se na časničku dužnost.

Status kadeta za 40 upisanih na studij vojnog vođenja i upravljanja
Prilikom prijma u kadetsku službu u akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja u jesenskom upisnom roku, bit će primljeno do 40 kandidata/kinja upisanih na prvu godinu preddiplomskog sveučilišnog studija vojnog vođenja i upravljanja Sveučilišta u Zagrebu. Rok za podnošenje prijava je 11. kolovoza 2018.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Kandidati/kinje za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij u roku navedenom u ovom natječaju, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u OSRH.

Sve informacije u vezi s natječajima su na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!