"Morska vila" u kaštelanskom brodogradilištu

27.07.2022.

07:58

Autor: HRT/Hina/D.M.

Potopljeni turistički brod Morska vila

Potopljeni turistički brod Morska vila

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Turistički brod "Morska vila" koji je u prvim satima nedjelje doživio havariju udarivši o obalu benzinske postaje na Zapadnoj obali u Splitu, završio je u kaštelanskom brodogradilištu.

U ponedjeljak su je ronioci splitske tvrtke "Stijeg" padobranima uspjeli izvući s morskog mulja. Taj 21-metarski brod je potonuo nakon što je udario o obalu. Na njemu se nalazilo 50 putnika, no srećom nitko nije nastradao niti je bilo onečišćenja mora.


Kapetan je kazneno prijavljen, a zbog alkoholiziranosti od jednog promila ostao je u postaji do otrežnjenja. Poslije se otkrilo da su mu istekle sve pomorske svjedodžbe, kao i da nije bio najavljen dolazak tog broda u luku.

Zbog te havarije od nedjelje ujutro benzinska postaja za plovila na Zapadnoj obali nije mogla raditi jer se drugi brodovi nisu mogli vezati pa su brojni nautičari morali po gorivo u Milnu, na Hvar ili u Trogir. Od utorka ujutro benzinska postaja ponovno je otvorena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!