Most: HDZ nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru A. Plenkovića

16.12.2022.

21:33

Autor: I.Z./HRT/Hina

Most: HDZ nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru A. Plenkovića

Most: HDZ nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru A. Plenkovića

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Iz Mosta su danas poručili kako usprkos tjednima agitiranja "na sve strane", HDZ nije uspio iznuditi dovoljan broj glasova za obuku ukrajinskih vojnika te da tu stranku "nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru Andreja Plenkovića".


U Facebook objavi pod nazivom "HDZ-ov fijasko na kraju godine" ističu da je Most ostao dosljedan te kako se pokazalo da su bili u pravu.

- Od početka smo tvrdili da je guranje odluke da Hrvatski sabor odlučuje o obuci ukrajinskih vojnika protivno hrvatskom Ustavu! HDZ nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru Andreja Plenkovića i demonstraciju sile u Hrvatskom saboru. Nisu uspjeli! Ovo je pokazatelj da korupcija, sila i nepotizam dolaze na naplatu, zaključuje se u objavi Mosta.

Hrvatska ipak neće na svom području obučavati ukrajinske vojnike, odlučili su danas saborski zastupnici jer za tu odluku nije glasala potrebna dvotrećinska većina od 101 zastupnika.

Nakon dva tjedna konzultacija vladajući nisu uspjeli sakupiti potrebnu dvotrećinsku većinu, odnosno 101 glas za donošenje Odluke o sudjelovanju Hrvatske u misiji EU za vojnu pomoć za potporu Ukrajini - EUMAM, za sudjelovanje u misiji EUMAM bilo je 97 zastupnika, a 10 protiv.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!