13:28 / 05.01.2018.

Autor: HRT

Most: Mora se zaustaviti devastacija Plitvičkih jezera

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Političko imenovanje ravnatelja godinama je uništavalo Plitvice jer stručnost nije bila uvjet, rekao je Petrov.
Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je na konferenciji za novinare na Plitvicama kako se očuvanju tog svjetskog bisera prirode pretpostavljuju borbe oko uhljebljenja HDZ-ova kadra i kako je političko imenovanje ravnatelja godinama uništavalo Plitvice.

Imamo odgovornost očuvati Plitvice i njima gospodariti na održivi način, naglasio je Petrov podsjetivši da je Most među prvima ustao u obranu NP Plitvička jezera.

Bivši Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, koji je imenovao prethodnog ravnatelja NP Plitvička jezera Anđelka Novosela, važnim je ocijenio da na čelo te javne ustanove ne dođu samo stranački podobni kadrovi već stručnjaci koji neće dopustiti enormni rast broja posjetitelja na štetu zaštite prirode, koji će nastaviti suspendirani akcijski plan upravljanja brojem posjetitelja koji je sačinio ravnatelj Novosel te koji će prostorni plan i daljnju gradnju dovesti na mjeru održivog razvoja, jer sadašnji turistički razvoj, kako je rekao, ostavlja devastirajući okolišni otisak.

Umjesto da se domaćem stanovništvu da prilika da opstane, faraonska vlast u Gospiću i građevinski lobiji omogućavaju apartmanizaciju investitorima sa strane i Plitvice propadaju, ustvrdio je Miro Bulj pozivajući građane Like i udruge da zajedno obrane Plitvice od devastacije, a Liku od iseljavanja. Obranili smo Peruću pa ćemo i Plitvice, poručio je Bulj.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!