12:03 / 21.05.2020.

Autor: I.D./HINA

Most napuštaju i Brigljević i Ćosić

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Iako naše ostavke nisu prihvatili članovi koordinacije, a ni tajnik stranke, mi nismo odustali od svog stava da smo umorni i potrošeni od borbe za sustav, organizaciju i razvoj ljudskih potencijala u stranci s malim pomacima."
Vijećnici sisačko-moslavačke Županijske skupštine, ujedno osnivači i čelnici Županijske organizacije Mosta NL, Milan Brigljević i Petar Ćosić, istupili su iz stranke i u četvrtak najavili da će do kraja mandata nastaviti raditi kao neovisni vijećnici u Županijskoj skupštini.

- Iako naše ostavke nisu prihvatili članovi koordinacije, a ni tajnik stranke, mi nismo odustali od svog stava da smo umorni i potrošeni od borbe za sustav, organizaciju i razvoj ljudskih potencijala u stranci s malim pomacima, priopćili su u četvrtak Brigljević i Ćosić.

Vezano za aktualni trenutak istupanja iz Mosta napominju da je razlog jednostavan.

- Nitko od ljudi koji donose odluke u stranci prije ili poslije ne bi pridavao važnost tome da dva osnivača organizacije odlaze. Sada, zbog izbora će se možda postaviti pitanje prijeke potrebe stvaranja sustava i razvoja organizacije na principima razvoja ljudskog potencijala, a ne samo na pukoj zamjeni ljudi, stoji u priopćenju Brigljevića i Ćosića.

Ostaju u županijskoj Skupštini kao neovisni vijećnici

Također su naglasili da se na predstojećim parlamentarnim izborima ne namjeravaju angažirati na listama drugih političkih stranaka. Ujedno su najavili da ostaju u županijskoj Skupštini kao neovisni vijećnici i nastavljaju suradnju s oporbom do kraja mandata.

Nezadovoljan "padom unutarnje demokratičnosti" i izostankom dijaloga saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović napustio je stranku u utorak. Most je posljednjih dana napustilo još dvoje članova užeg vodstva, Ružica Vukovac i Vlado Marić.

Povlačenje iz politike najavila je i saborska zastupnica Ines Strenja koja je još jesenas napustila stranku, no ostala je u Mostovu saborskom klubu, dok je saborska zastupnica Mosta Nezavisnih lista Ivana Ninčević-Lesandrić najavila u srijedu da se povlači iz političkog života.

Da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta NL objavila je u srijedu filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!