12:56 / 07.07.2018.

Autor: HRT

Most: Ne idemo na godišnji odmor i nismo populisti!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnici Mosta su u Zagrebu na radnom sastanku analizirali svoje dosadašnje aktivnosti.
Nakon sastanka Kluba zastupnika Mosta definirat će se kako će izgledati "Mostovo radno ljeto", rekao je predsjednik stranke Božo Petrov. Od građana će, kaže, čuti prijedloge, proučiti što je Most napravio i želi napraviti, i što bi građani htjeli da se Hrvatska promijeni i bude bolja zemlja.

Saborski zastupnici Mosta, krenut će u akciju ovo ljeto, poručio je.
Politički tajnik Mosta, Nikola Grmoja navodi kako je analiza stranačkog rada pokazala da je Most i po broju zakonskih prijedloga i amandmana bio najaktivnija politička opcija u Saboru.

Građane će, kaže, upoznati sa stranačkim zakonskim inicijativama kroz projekt "Program ostanka", želja im je da što više građana čuje za njih. Grmoja odbacuje tvrdnje da su 'mostovci' populisti i destruktivci.

Često se, i iz usta samo premijera, Most želi pokazati kao kakva populistička opcija, koja je destruktivna, sam HDZ objavljivao je na svojim službenim stranicama da smo mi nekakvi destruktivci, kaže politički tajnik, ističući kako upravo Most nudi konstruktivne prijedloge. "Kada se pogleda stvarno stanje, onda je jasno tko nudi konstruktivne i konkretne prijedloge i tko želi nešto mijenjati, a tko samo govori o tome da bi stvari u Hrvatskoj trebalo mijenjati", rekao je Grmoja, ističući da se Most ne mora opravdavati od tih optužbi, te da je svjesan "straha" premijera Plenkovića od samog Mosta.

Most je jedina politička opcija koja je vrlo konkretno iznijela plan zakonskih inicijativa, dodao je Petrov i naglasio da niz Mostovih zakonskih inicijativa nisu populizam.

Kad nam raste rejting, onda se napiše da smo "zabetonirani", a kada se blago spusti, onda se kaže da padamo, mi uspješno 'padamo' već dvije i pol godine i imamo oko osam posto, odgovorio je Petrov komentirajući rezultate ispitivanja rejtinga političkih stranaka prema kojima je Mostu rejting pao.

To je još jedan od pokušaja vladajućih da smanje rejting Mosta na bilo kakav način, pa i kroz njihov indirektni PR, ali, nažalost, to im ne uspijeva, ocijenio je Petrov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!