12:09 / 13.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Most odlučio podržati Miroslava Škoru

-

-

Foto: - / -

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista odlučio je da će na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru.
Glavni odbor Mosta nezavisnih lista odlučio je da će na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru.

- Želimo da idući predsjednik RH bude osoba koja će štiti interese svih građana, a ne samo interese neke stranke ili samo svoj interes. Smataramo da se to ne može dogoditi pod okriljem velikih političkih stranaka. Ali smatramo da se to može dogodditi s osobom koja u ovom trenuku ima realnu mogućnost promijeniti stvari. Mi želimo promijeniti pravila igre, to je razlog ove odluke, izjavio je predsjednik Mosta Božo Petrov.Na novinarski upit slaže li se Most sa stajalištima Škore oko zabrane SDSS-a, Petrov je odgovorio da je Škoro to objasnio te odluku o tome donosi Ustavni sud, a o tome podržava li vraćanje polupredsjedničkog sustava, naglasio da predsjednik ne može biti "fikus" i da treba dobiti odgovarajuće ovlasti.
Nije mu sporno ni ako za tim Miroslava Škore radi bivši savjetnik predsjednice RH Mate Radeljić.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao je da je on na Glavnom odboru zajedno s Robertom Podolnjakom zagovarao Slavena Dobrovića kao kandidata, ali da su analizirajući sve okolnosti donijeli odluku o podršci Škori.

Škoro je nakon toga objavio video zahvale na podršci.

- Od objave moje kandidature izložen sam snažnim  napadima političko-obavještajno-medijske družine. Unatoč tome podršku mi je pružilo puno političkih stranaka i pojedinaca i hvala Vam na tome. Danas mi je podršku pružila i stranka Most, stranka koja je svojom pojavom razbila privid duopola na hrvatskoj političkoj sceni, stranka koja se bori protiv korupcije, koja je transparentna, koja traži otvaranje arhiva i stranka čiji su članovi, kada je trebalo da bi sačuvali vlastiti obraz, izašli iz vladajuće koalicije. Hvala vam Mostovci od srca na tome. Zajedno ćemo do pobjede, sad ili nikada, rekao je Miroslav Škoro.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!