14:09 / 20.11.2019.

Autor: D.M./HRT

Most: Podrška učiteljima, Divjak mora dati ostavku

-

-

Foto: - / -

Prosvjetarima je poručila: "Izdržite, Hrvatska je uz vas, nakon ovog štrajka više ništa neće biti isto".
Most je dao punu podršku učiteljima i nastavnicima koji su već tjednima u štrajku, a resornoj ministrici Blaženki Divjak poručio da mora dati ostavku ako ne želi sudjelovati u "igrama moći sindikata i premijera".

- Nema drugog rješenja, ne možete istovremeno biti članica Vlade i prozivati premijera za igre moći. Ministrica se igrala vatrom, a sada se opekla i ne može se praviti da se to više nje ne tiče, ona je još uvijek članica Vlade i ovo nisu samo igre moći između premijera i sindikata, poručila je Ines Strenja na konferenciji za novinare u Saboru.

Ostavku Divjak Strenja vidi prije svega kao moralni potez, poručuje joj da je paralelno sa "Školom za život" trebala razmišljati i što s onima koji je trebaju provoditi. Štrajk prosvjetara će, drži Strenja, zaustaviti premijer Andrej Plenković kad shvatiti kakvu štetu čini sam sebi.

Prosvjetarima je poručila: "Izdržite, Hrvatska je uz vas, ovih dana ispisujete vrlo važne stranice povijesti u životu naše zemlje, nakon ovog štrajka više ništa neće biti isto".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!