12:49 / 15.07.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

'Mostovac' Miletić poručio premijeru: Prestanite raditi podjele

default error photo

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić danas je poručio premijeru Andreju Plenkoviću da prestane raditi podjele u hrvatskom društvu kada je riječ o cijepljenju, a s njim se složio i suverenist Marijan Pavliček koji je upitao zašto Vlada stvara prvu i drugu klasu građana.


- Neprihvatljivo je komunicirati na način da se građane dijeli na razume i nerazumne, premijer ne bi smio ucjenjivati, rekao je Miletić iznoseći u Saboru stajalište svoga kluba.

Dodao je da cjepivo mora biti dobrovoljno.

- Cjepivo nije sveti gral, ustvrdio je Miletić.

I Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) pita zašto se stvara podjela između cijepljeni i necijepljenih građana.

- Zašto Vlada stvara prvu i drugu klasu građana, upitao je Pavliček i pozvao Vladu da je to ne radi.

Majda Burić (HDZ) iznoseći stajališta svoga zastupničkog kluba podsjetila je da kreće isplata Covid dodataka za umirovljenike, te pohvalila rezultate Vlade u protekle četiri godine na poboljšanju položaja umirovljenika.

- Sve mirovine rasle su za 14 posto, najniže za više od 17 posto, mirovine su stizale na vrijeme i nisu bile upitne dok su u cijelom mandatu SDP-a porasle tek 4,6 posto, kazala je Burić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!