"Mostovci": Sabor treba raspustiti, u obnovi od potresa nije napravljeno ništa

06.05.2022.

14:32

Autor: V.K./HRT/Hina

Nino Raspudić

Nino Raspudić

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Zastupnici Mosta ustrajali su u petak da se Hrvatski sabor treba raspustiti i da treba raspisati prijevremene izbori, kritiziravši rad Vlade, posebno obnovu od potresa, za koju tvrde da nije napravljeno ništa. 

Obnova je kao orkestar koji se stalno uštimava, a nikako da prosvira, ustvrdio je Nino Raspudić u objedinjenoj saborskoj raspravi o oporbenim inicijativama da se Sabor raspusti i raspišu izbori.

Zastupnik kaže da je obnovljena samo Vlada, pa smo umjesto ministra Horvata, koji je završio u Remetincu, dobili Paladinu koji je u nerješivom sukobu interesa i koji još uvijek nema plan ubrzanja obnove, zbog kojeg je navodno doveden.

Podsjeća da su iz Vlade otišli Josip Aladrović, nakon pokretanja istrage, Tomislav Ćorić, kojeg tereti prvi suradnik i koji se jadan umorio te Boris Milošević. Zašto Vlada u njegovu slučaju nije poštovala presumpciju nevinosti, upitao se.

Raspudić: Servilnost i izdaja u vanjskoj politici

Ustvrdio je i da se prekjučer dogodio debakl hrvatske vanjske politike, da se Vlada, kao ni one prijašnje, kad je riječ o BiH nije ponašala kao suverena država, punopravna članica EU-a i NATO-a i nije iskoristila nijedan mehanizam da kao takva posreduje kod saveznika kako bi se riješio problem neravnopravnosti Hrvata u BiH.

Žalosno je da se nakon godinu dana vučenja Hrvata za nos fingiranim pregovorima nije postiglo ništa, da su se izbori u BiH u srijedu raspisali po starom, protuustavnom zakonu, izjavio je.

Kriminal, nepotizam, nesposobnost, nerad, neobnavljanje unutar zemlje, a kukavičluk, servilnost, izdaja u vanjskoj politici, kaže Raspudić i poziva da se Sabor raspusti i raspišu izbori te vidi ljubav i povjerenje građana prema HDZ-u.

I Marija Selak Raspudić pobrojala je zašto su izbori nužni.

Sabor u ovoj formaciji više ne odgovara funkciji najvišeg predstavničkog tijela, upitno je koga još predstavlja, ima li, s obzirom na uvjete u kojima je izabran i kako je sastavljena većina, ikakvog smisla ili je došlo da se mandat vrati u ruke građanima, zapitala se?

Čega se bojite, ovo sadašnje ne vodi ničemu, poručila je HDZ-u.

Vladajuće je prozvala za neustavne izborene jedinice, korištenje pandemije za manipulaciju tajmingom izbora, perfidno odbijanje dopisnog i e-glasovanja kako bi što manje građana izašlo na izbore, jer se zna da njihova klijentela izlazi na njih.

Bačić: Obiteljsko parlamentarno gospodarstvo

HDZ-ovi zastupnici odbacuju njihove tvrdnje, Magdalena Komes (HDZ) kaže da nije točno da je obnova od potresa na Banovini na nuli, Stipan Šašlin predbacuje Selak Raspudić da uvijek i sve vidi lošim.

Poslije Uskrsa naši su ljudi nosili ulje u Njemačku, gdje je nestašica, a kad je kod nas nešto nedostajalo, upitao ju je?

Sandra Benčić (ZLB) ima svoje viđenje zašto kod nas nema nestašica. U Hrvatskoj si malo koje domaćinstvo može priuštiti kupnju zaliha ulja za godinu dana, objasnila je.

Branko Bačić (HDZ) prenosi dojam da je došlo do modifikacije na političkoj sceni Mosta u OPG, odnosno obiteljsko-parlamentarno gospodarstvo Raspudić- Salak Raspudić. Neki zločesti glasovi kažu i da OPG znači odlaze Petrovi Grmoja, dodao je.

Garantiram da ću i za 10, 20, 30 godina biti prijatelj sa njima, a kako ste se vi odnosili prema bivšim predsjednicima, kako ćete sutra prema Plenkoviću, uzvratio mu je Raspudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!