21:56 / 04.06.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Motiv zločina u Dubrovniku još se ne zna

-

-

Foto: - / -

Tridesetsedmogodišnjak je u obiteljskoj kući u Dubrovniku pucao na roditelje i teško ih ranio. Majka se bori za život, otac teško ranjen, a počinitelj je uhićen.
Drama sinoć u Dubrovniku. 37-godišnjak je u obiteljskoj kući pucao na roditelje. Policija je pokrenula veliku potragu - blokirali su dio grada, ubrzo je uhićen. Njegovi roditelji teško su ranjeni, majka se bori za život. 

Dubrovnik: 37-godišnjak pucao na roditelje, bore se za život 

- Motiv ovog strašnog zločina još je uvijek nepoznat. Prema najnovijim informacijama osumnjičeni 37-godišnjak nije danas, kako je bilo očekivano, predan pritvorskom nadzorniku. Zbog zdravstvenih smetnji doveden je u Opću bolnicu Dubrovnik gdje se nalazi na promatranju. Više informacija o njegovom zdravstvenom stanju bit će poznato ujutro kada će policija sukladno tome odrediti daljnji tijek postupanja. Što se tiče njegovih roditelja, oni su i dalje teško. Nalaze se na intenzivnoj njezi, a posebno je teško stanje 67-godišnje majke koja je zadobila prostrjelnu ranu glave i liječnici se još uvijek bore za njezin život, javila je najnovije informacije u središnjem Dnevniku novinarka HRT-a Ivana Brailo Drnas.

U Postranjskoj ulici danas šok i nevjerica. Zbog čega je 37-godišnjak sinoć oko 23 sata pucao na roditelje, nije poznato. Pronađen je i uhićen dvjestotinjak metara od obiteljske kuće, u prostoru u kojem je, navodno, često boravio. Policija cijelog dana obavlja razgovore s njihovom rodbinom, susjedima i poznanicima.

- Trideset sedmogodišnjak se udaljio s mjesta događaja i nekoliko sati po pucnjavi on je pronađen, uhićen i doveden u prostorije policijske postaje, gdje se provodi kriminalističko istraživanje, rekla je Davorka Bečić, glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Muškarac i žena u dobi od 67 i 68 godina u teškom su stanju i nalaze se na Odjelu intenzivne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik. Počiniteljeva majka bori se za život.

- Muška osoba ima teške tjelesne ozljede, prostrjelnu ozljedu torakalne i vratne kralježnice, dok ženska osoba je životno ugrožena i ona je intubirana i ima prostrjelnu ozljedu glave, rekao je Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Pred 37-godišnjakom je optužba za teško ubojstvo u pokušaju, no ako njegovi roditelji podlegnu ozljedama, prijeti mu kazna zatvora za teško ubojstvo.

Inače, obitelj je otprije poznata policiji, zbog kršenja javnog reda i mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!