13:28 / 16.02.2021.

Autor: Anita Perica/HRT centar Zadar/IMS/HRT

Motivacija da se kandidira proizašla iz ljutnje

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra

Foto: Anita Perica / HRT centar Zadar

Nestranački kandidat, sveučilišni profesor i filozof, Marko Vučetić predstavio je kandidaturu za gradonačelnika Zadra pod motom "Srcem za Zadar". 

Uz podršku SDP-a i Akcije mladih njegov je angažman na predstojećim lokalnim izborima predstavljen kao nadstranačka i antihadezeovska priča.

- Dosadašnji lokalni izbori počivaju na obmanama i iluzijama koje pretvaraju mjesta i države u kopije, a ne u originale. Grad Zadar danas nije original i nije grad koji bi trebao biti,  kazao je Marko Vučetić objašnjavajući kako je njegova motivacija da se kandidira proizašla iz ljutnje. 

- Ljutnja je motivirana, formirana i definirana mnogim primjerima, uzmimo samo ovaj posljednji. Grad Zadar bira između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima, iz tih pozajmica se kupuju mercedesi.  Sadašnja kampanja oko toga da građani solidarno prikupljaju sredstva za linearni akcelerator je poticajna što znači da postoje građani koji znaju što je plemenito. ali je i razotkrivajuća. Razotkrivajuće za sadašnje političke strukture, pogotovo za sadašnjeg gradonačelnika koji je kao liječnik izabrao mercedes, koji je kao građanin Zadra izabrao da se ne izgradi gradska škola na Bokanjcu, odustao je od gradske škole i prepustio je Crkvi. Na taj način je politizirao Crkvu i od politiziranog nadbiskupa očekuje da dobije podršku na lokalnim izborima. Ono što se obeća i izabere to se živi četiri godine. Ako nismo zainteresirani za to onda smo mi postali utvrda u kojoj vrijedi princip i zakonitost zvjerinjaka, poručio je, uz ostalo.

Ante Rubeša
iz Akcije Mladih siguran je da će Vučetić biti prvi zadarski gradonačelnik koji će biti gradonačelnik svih Zadrana, a ne samo onih koji su pripadnici njegove partije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!