Motociklist poginuo dok je pretjecao kolonu na nedopuštenom dijelu

27.06.2021.

16:27

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Dvadesetpetogodišnji vozač motocikla koji je poginuo u subotu u Sesvetama prilikom sudara s BMW-om stradao je dok je pretjecao kolonu vozila na mjestu gdje je to zabranjeno i u trenutku dok je vozačica BMW-a skretala ulijevo na raskrižju bez prethodne provjere, izvijestila je policija.

Prema izvješću, 40-godišnja vozačica BMW-a zagrebačkih registarskih oznaka vozila je kolnikom Industrijske ulice u smjeru istoka te je dolaskom do raskrižja s kolnikom Jelkovečke ulice započela skretanje ulijevo, ne provjeravajući može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te ne vodeći računa o smjeru kretanja svog vozila i položaju vozila koji ju pretječu.

U tom trenutku došlo je do kočenja i naleta na njezino vozilo motocikla marke Aprilia zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnjak koji u trenutku upravljanja nije imao upisanu A kategoriju u vozačku dozvolu dok je pretjecao kolonu vozila na mjestu gdje je to zabranjeno punom uzdužnom linijom.

U vremenu od 18.20 do 21.20 sati promet u zoni raskrižja Industrijske i Jelkovečke ulice bio je obustavljen i preusmjeren na okolne pravce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!