Motociklisti već 14. godinu odaju počast poginulim braniteljima

15.11.2021.

21:39

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Motociklisti odaju počast poginulim braniteljima

Motociklisti odaju počast poginulim braniteljima

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon tri dana putovanja, u Bjelovar je stigla karavana motociklista "Od Prevlake do Vukovara". Motociklisti na putu dugom 1600 kilometara, već 14. godinu, odaju počast poginulim braniteljima.

U Bjelovaru na spomen području Barutana prisjetili su se jedanaestorice branitelja stradalih u eksploziji skladišta oružja koju je naredio tadašnji zapovjednik tzv. JNA.


- Bila je kiša, danas je bilo dobro, ali bez obzira koliko bilo teško, nije ni blizu kao onima zbog kojih sve ovo radimo, da ne padnu u zaborav ljudi koji su nam omogućili da se slobodno vozimo lijepom našom, rekao je Đani Radovanović, MK Korčula, vođa karavane.


- Oni koji su u Vukovaru i koji su za sve ovo dali život, to nije ništa, kaže Snježana Vidaković, Slavonski Brod.


- Od Prevlake dovde ima puno tih mjesta, svako mjesto ima svoju priču, sve je to posebno na svoj način, ništa nije više ni manje, svi su zaslužni za sve, priča Ivan Gojun, MK Vuk samotnjak, Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!