Motociklistička karavana za Vukovar

16.11.2021.

17:48

Autor: Marijana Kranjec/Regionalni dnevnik/HRT/I.B

Karavana Vukovar

Karavana Vukovar

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Već četrnaestu godinu, od Prevlake do Vukovara, u tjednu uoči Dana sjećanja na žrtvu Grada heroja vozi motociklistička karavana. Inicijator, Moto klub Korčula. Sinoć su se zaustavili u Bjelovaru.

Tutnjava moćnih strojeva nakratko je poremetila noćni mir. Bjelovarsko spomen-područje Barutana treća je točka na 1600 kilometara dugom putu. A on često nije lak - dan ranije cijelim ih je putem pratila kiša, a prije deset godina i žestoka hladnoća.

- Bez obzira koliko bilo teško na tom putovanju ni blizu nam neće biti teško koliko je bilo onima zbog kojih sve ovo i radimo, da ne padnu u zaborav ljudi koji su nam omogućili da se slobodno vozimo lijepom našom, kaže Đani Radovanović vođa karavane iz MK Korčula.

U Bjelovar su stigli iz kraljevskogagrada Knina pokloniti se 11-orici branitelja poginulih u eksploziji skladišta oružja koju je naredio major jugo-vojske.

Kako se približavaju Vukovaru kolona motora sve je veća, a u njoj i ponosni Bjelovarčani.

- Krenulo nas je 60 motora na trajektu sa Korčule, evo sad nas je tu skoro 200, u Osijeku bude možda i 400, 500 možda i više, to se ne zna, ističe Predrag Popović iz MK White City Riders u Bjelovaru.

U koloni sjećanja bit će, vjeruju najveća organizirana skupina hodočasnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!