Možemo i SDP potpisali su novi koalicijski sporazum

25.01.2023.

12:11

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Možemo i SDP potpisali su novi koalicijski sporazum

Možemo i SDP potpisali su novi koalicijski sporazum

Foto: HTV / HRT

Možemo i SDP potpisali su novi koalicijski sporazum koji podrazumijeva suradnju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, četvrtima i mjesnim odborima. Nastavak je to suradnje koja je prekinuta u rujnu prošle godine kada se koalicija raspala.

Novi sporazum temelji se na sedam programskih područja - od reforme gradske uprave i poduzeća do upravljanja imovinom grada, obnove privatnih i javnih objekata te kapitalnih investicija koje bi trebalo ispuniti do kraja mandata.

- U sporazum smo stavili da je projekt gradske riznice u dobroj fazi i da se nastavlja provoditi, da grad osigurava pomoć školama u razvoju novih kurikuluma. Ono što su teme iz mog područja su zaštita na kraju života, mentalno zdravlje u zajednici, pogotovo mladih. Neki od konkretnih kapitalnih projekata su dvije javne garaže - Klaićeva i Paromlin, objavio je Branko Kolarić, v.d. predsjednik GO SDP-a Zagreb.

- Sporazum koji je na neki način obećanje građanima grada Zagreba što ćemo izvršiti do kraja mandata, mi posebice kao gradska uprava, ali isto tako u suradnji s Gradskom skupštinom koja izglasava sve bitne strategije, planove, proračun, GUP i sve odluke vrednije od milijun kuna, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo).
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!