Možemo! Pula predstavio rezultate istraživanja o podršci referendumu po strankama

26.04.2022.

23:04

Autor: Hina/HRT/V.G.

Možemo! Pula

Možemo! Pula

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Platforma Možemo! Pula priopćila je da je nakon poziva političkim opcijama u pulskom Gradskom vijeću, do utorka primila samo odgovor Nezavisne liste Filipa Zoričića da ne želi podržati referendumsko izjašnjavanje građana o gradnji smještajnih kapaciteta na Lungomareu. 

Taj poziv Možemo! je svim političkim opcijama u pulskom Gradskom vijeću uputio 14. travnja, priopćeno je večeras.

Pulski Možemo! objavio je u priopćenju rezultate istraživanja javnog mnijenja oko podrške referendumu vezano za gradnju hotela na Lungomareu, kako bi "strankama pomogli u donošenju odluke kakvu žele i njihovi birači".

Prema istraživanju javnog mnijenja, ustvrdili su, "referendum žele birači svih stranaka u Puli, pa i oni Nezavisne liste gradonačelnika FIlipa Zoričića".

Istraživanje javnog mnijenja Pule napravio je IPSOS od 6. do 8. travnja a na pitanje "smatrate li da Grad treba provesti referendum o izgradnji hotela na podrucju Lungomare?" čak dvije trećine, odnosno 65 posto birača NL Filipa Zoričića smatra da bi Grad Pula trebala provesti referendum, kao i 60 posto birača SDP-a i 56 posto birača IDS-a, te čak tri četvrtine, odnosno 75 posto birača Možemo!

- Jedina skupina birača koja u većem broju ne podržava provedbu referenduma su birači HDZ-a, njih je 46 posto protiv, dok je 44 posto za, naveli su u priopćenju za javnost iz Možemo! Pula.

Na referendum planira izaći, prema stranačkim preferencijama, 85 posto birača NL Filipa Zoričića, 77 posto birača IDS-a, 67 posto birača HDZ-a, 84 posto birača SDP-a i 88 posto birača Možemo!

Prema stranačkim preferencijama, na pitanje "kako bi glasali da je referendumsko pitanje sljedeće: podržavate li ili ne podržavate da se na području Lungomarea izgradi hotel na mjestu današnjeg velikog nogometnog igrališta i teniskih terena?, da NE podržavaju izgradnju hotela glasalo bi čak 66 posto birača Nezavisne liste Filipa Zoričića, 74 posto birača IDS-a, 73 posto birača HDZ-a, 75 posto birača SDP-a i 85 posto birača Možemo! Pula.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!