13:38 / 06.02.2022.

Autor: Hina/HRT

Možemo!/Pula: Već godinama svjedočimo aferama političara IDS-a

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Iz Možemo!/Pula poručili su kako ih istupanje istarskog župana Borisa Miletića iz IDS-a nije začudilo jer već godinama svjedoče aferama političara te stranke i bilo je tek pitanje vremena kada će osobni interesi i klijentelistički model vladavine pokazati nagriženu unutrašnjost IDS-a.

"Pozdravljamo njihove pokušaje da se profiliraju u stranku kakvom bi se željeli vidjeti u budućnosti, no za to će trebati puno više od žrtvovanja jedne osobe", istaknuli su iz pulskog Možemo!. Dodali su da, kada je riječ o Miletiću, osobi na funkciji župana Istarske županije, a ne samo njihovog, sad već bivšeg člana, javni interes nedvojbeno ima prednost pred unutarstranačkim interesima budući da je u pitanje dovedeno funkcioniranje županije.

Upravo iz tog razloga, ističu, građani Istre i institucije u nadležnosti Istarske županije "ne smiju biti taoci IDS-ovih interesnih previranja unutar same stranke, a ukoliko se župan moralno ogriješio građani Istre to moraju znati".

"Na tragu kriterija transparentnosti koje je ove jeseni uveo predsjednik IDS-a Dalibor Paus, javnosti treba jasno i precizno obznaniti zbog čega je donesena odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića. Od aktera ovog sukoba očekujemo rješenje unutarstranačkih borbi s poštovanjem prava javnosti na informiranje i zaštitom funkcioniranja institucija, a sve u korist građana", poručili su iz Možemo! Pula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!