14:45 / 22.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Mrak-Taritaš: 11 mjeseci od potresa u Zagrebu, a obnova nije počela

Anka Mrak-Taritaš

Anka Mrak-Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš izjavila je u ponedjeljak da ni nakon 11 mjeseci od potresa u Zagrebu sustavna obnova još nije počela, ustvrdivši kako su 'glavni krivci' za to premijer Andrej Plenković, ministar Darko Horvat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  

- Postoje dva krivca - jedan krivac je gospodin Plenković, odnosno ministar Horvat, a drugi krivac je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, rekla je saborska i gradska zastupnica Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare ispred Stare gradske vijećnice.

Za privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića rekla je kako se on "samo zaigrao, dobio priliku da dođe na čelo Fonda i to iskoristio za svojih pet minuta slave i svoju promociju".

Za poziciju Vanđelića kaže - "ako se zamjerite Plenkoviću, onda vam je rok trajanja vrlo kratak".

Mrak-Taritaš kaže kako je očekivala da će nakon 11 mjeseci od potresa, Zagreb biti u dizalicama, i da će biti problem da nemamo dovoljno projektanata i radnika, ali, dodala je, od toga ništa. Dodala je da se obnovom trebaju baviti stručnjaci i da je Zagreb zaslužio da nakon 11 mjeseci zaista uđe u jednu cjelovitu, sustavnu obnovu, a građani su zaslužili da imaju jasan hodogram kako i što. Umjesto toga, tvrdi Mrak Taritaš, "sve se završava da se tehnička dokumentacija mjeri kilogramima". 

Kaže kako se boji da kod građana Zagreba "nema dileme tko će ih platiti - platit će ih građani", ali zanima ju tko će na Banovini moći platiti elaborat rušenja. 

Mrak-Taritaš o podršci SDP-ovu Klisoviću: Treba nam još mrvica vremena

Upitana hoće li na predstojećim lokalnim izborima GLAS podržati SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića, Mrak-Taritaš je rekla da im za tu odluku treba dati "još mrvicu vremena".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!