10:12 / 22.11.2018.

Autor: V.K./HRT

Mrak-Taritaš: Bandić ništa ne daje, proračun kao protočni bojler

-

-

Foto: - / -

Zagreb bi trebao za iduću godinu dobiti rekordan proračun, od gotovo 10,2 milijarde kuna, to je želja gradonačelnika Milana Bandića.
Zagreb bi trebao za iduću godinu dobiti rekordan proračun, od gotovo 10,2 milijarde kuna, barem je to želja gradonačelnika Milana Bandića.

O tome tko će profitirati, a tko izgubiti i je li Zagrebu potreban toliki proračun, razgovaralo se u emisiji "Studio 4" s gošćom Ankom Mrak-Taritaš, predsjednicom stranke GLAS.

Bandić: Do ponoći ću Gradskoj skupštini dostaviti prijedlog gradskog proračuna za 2019. Besplatni udžbenici - vruća politička tema

Hoće li Bandić tražiti fotelju u Vladi?


"Proračun je djelomično kao protočni bojler. Imate zadane stavke što morate plaćati i nema tu velike priče. No kada uđete malo dublje u suštinu nekih stavaka, onda vidite da je taj proračun napravljen na način gdje jednostavno mami na to da se daju amandmani koje će gradonačelnik prihvatiti i dobiti još koju ručicu za sebe", istaknula je Mrak-Taritaš. Dodala je kako su "stvari već otišle dosta daleko" i smatra "da će gradonačelnik teško skupiti 26 ruku".

Gubitnici u proračunu su obrazovanje, kultura i demografija. Oni su s 58 milijuna kuna pali na 30 milijuna.

"Kada se govori tko bi mogao dići ruku za Bandića, onda se uvijek govori da bi to mogli biti ljudi koji su vezani za kulturu. Čak se pisalo po medijima da su pojedinci rekli, ako se podrži njihov amandman, da će oni glasati za proračun", rekla je Mrak-Taritaš. Naglasila je kako "svatko ima svoje ime i prezime i te tri ruke koje on traži će se točno vidjeti čije su". "I za par mjeseci ćete znati zašto su to napravili", dodala je.

"U Bandićevu umješnost ne treba sumnjati. Već smo vidjeli neke stvari koje su nam izgledale apsolutno nemoguće, kod gospodina Bandića su bile moguće", istaknula je Mrak-Taritaš.

"Bandić je smanjio u proračunu stavku za obrazovanje, vezano uz knjige, koju pokušava riješiti u državnom proračunu", naglasila je.

"Gospodin Bandić stalno pokušava prikazati da on nešto daje, ali on ništa ne daje. Kada je riječ o gradskom proračunu, njega pune građani Zagreba", rekla je Mrak-Taritaš.

"Posebno je zanimljiv Ured za demografiju koji je morao biti osnovan, i to na silu. Govorilo se da će to biti veliki iskorak. Iskoraka nema", zaključila je.

Gradski Ured za branitelje dobit će 2 milijuna kuna više, a među novim
stavkama je i financiranje doma za branitelje samce.

"Ovo je iz razloga da bi riješio svoj problem s gospodinom Palmom koji je došao na njegov poziv. Stavka na domu za samce je milijun kuna. To je možda dovoljno za projektnu dokumentaciju. To je opet šarena laž", istaknula je.

"U sve ove silne godine mandata gradonačelnika Bandića ništa se nije riješilo. Kad ulazite u bilo koji projekt, vi se morate nekome zamjeriti, pogotovo ako je to projekt prometa. Kada ne radite ništa bitno, osim nekih populističkih stvari, ne zamjerate se nikome", istaknula je i dodala kako "roblem rotora neće riješiti problem prometa". "To bi riješio most, ali gradnja traje minimum 4 godine. Početak s radovima rotora se odugovlači već dva mjeseca. Pitanje je kada će biti gotov", rekla je.

"Gospodin Bandić je nedvojbeno u koaliciji s HDZ-om na državnoj razini i s HDZ-om u Gradskoj skupštini. Gospodin Plenković će učiniti sve da gospodin Bandić ostane gradonačelnik, zato što je on ozbiljan koalicijski partner HDZ-u", istaknula je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!