Mrak-Taritaš građanima: Molim vas, cijepite se!

14:14 / 08.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Mrak-Taritaš građanima: Molim vas, cijepite se!

Mrak-Taritaš građanima: Molim vas, cijepite se!

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš pozvala je sve građane koji se nisu cijepili protiv covida da to učine, ističući da svatko od nas u nekom trenutku mora preuzeti odgovornost za svoje postupke i njihove posljedice.

-  koji to još niste učinili, molim vas, idite se cijepiti, istaknula je zastupnica u saborskom govoru na slobodnu temu.

Građane je pozvala da se suoče s ozbiljnošću situacije, priznaju si da se od korone umire i da zbog nje potpuno nenormalno živimo.

- Imamo sigurno i učinkovito rješenje, a to je cjepivo koje je već do sada spasilo tisuće i milijune života u svijetu, poručila je sugrađanima.

Od korone umrlo više od pola poginulih i nestalih u Domovinskom ratu

Podsjetila je kako je do sada, u godinu i pol, od korone umrlo 8224 ljudi, što je više od pola ukupno poginulih i nestalih u Domovinskom ratu.

- A mi se tu šalimo, ljudi se premišljaju bi li se cijepili ili ne, primijetila je Mrak-Taritaš.

Vladu je prozvala da je u kampanji cijepljenja odradila "katastrofalno loš posao".

- Tim ljudima nitko ne vjeruje, to je prvi problem. Kampanja da se ljude uvjeri u važnost cijepljenja je loša ili je uopće nema. Dakle, sa strane države nije se bolji uspjeh mogao ni očekivati, kazala je, ali i naglasila kako priča oko cijepljenja sada nadilazi okvire Vlade i Stožera.

U nekom trenutku svatko od nas mora preuzeti odgovornost za svoje postupke i njihove posljedice, ovo je sada pitanje odgovornosti, a nije pitanje slobode, zaključila je Mrak-Taritaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!