Mrak Taritaš: Plenković kriv za odvijanje obnove

14.06.2023.

12:15

Autor: Hina/HRT

Čelnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš

Čelnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u srijedu je je ustvrdila da je za kašnjenje i za način na koji se odvija obnova poslije zagrebačkog i petrinjskog potresa, "isključivo kriv premijer Andrej Plenković" jer je "želio u godini pred izbore otvarati radove".

- O obnovi naš premijer neko vrijeme nije želio govoriti, a sad je došlo vrijeme da kao paun hoda i hvali se. Novci iz Fonda solidarnosti su potrošeni i dobro je da jesu, no nekoliko je pitanja na koje treba dati odgovor. Prvo je na što su potrošeni? Znam da se obnavlja knjižnica u Bjelovaru, a potresa tamo nije bilo, izjavila je Anka Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru.

Zamislite, dodala je, da su radovi bili prije godinu dana, koliko je povećana cijena radova i materijala u tih godinu dana i što se sve moglo napraviti. Mrak Taritaš kako kako je najvažnije da je premijer držao onog nesposobnog i korumpiranog Darka Horvata, onda je stavio Paladinu, koji je odmah imao uteg oko noge i nije radio ništa.

- Dakle, premijer je želio da u godini pred izbore otvara radove i njegova je odgovornost zašto obnova nije krenula na vrijeme i zašto su rezultati tek sada, rekla je.

- Za to vrijeme mu je sadašnji ministar Bačić cijelo vrijeme sjedio u Saboru i bio na raspolaganju, da je premijer htio da obnova ide, Bačić je mogao biti ministar već dvije-tri godine i već je moglo biti značajno drugačije, poručila je čelnica GLAS-a.

Mrak Taritaš ponavlja da je za način na koji se obnova odvija i kako kasni je isključivo kriv premijer Plenković. "Ali na ključna pitanja još uvijek ne daje odgovore, između ostalog, što s ljudima koji još čekaju svoje pravo na dom", rekla, zaključila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!