23:10 / 24.03.2018.

Autor: I.M./HRT

Mrsić: Ako se stranka ne promijeni, neće dobro proći

-

-

Foto: - / -

Stranačkom vodstvu je poručio da stranka neće dobro proći ako se ne promjeni.
Na prijedlog Predsjedništva, Glavni odbor SDP-a većinom glasova izbacio je iz stranke saborskog zastupnika te bivšeg ministra rada i socijalne skrbi Miranda Mrsića. Kao razlog naveli su to što je odbio povući iz saborske procedure svoj prijedlog Zakona o doprinosima.

No, Mrsić u tom činu vidi obračun unutar stranke, a ovaj zakon samo kao povod da se pokrene procedura. Zakone koje sam ja predložio u Saboru su zakoni koji su socijaldemokratski, koji idu u korist radnika, dok očito dio rukovodstva ide za tim da je potrebno ići u korist poslodavaca i to je nešto što razlikuje mene i njih. Ja sam za socijalno-tržišnu ekonomiju, a oni se očito ne mogu maknuti od neoliberalnog modela, rekao je Mrsić.

Kaže i da prijedlog koji je napisao sa svojim timom  ide k tome da poslodavca natjera da daju ugovore na neodređeno vrijeme. Ostaje u Saboru kao zastupnik, glasovat će po svojoj savijesti i uvjerenjima. 

Nastavit ću dalje predlagati zakone koji idu u korist građana i boriti se za socijalne principe, rekao je. Stranačkom vodstvu je poručio da stranka neće dobro proći ako se ne promjeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!