09:29 / 14.02.2020.

Autor: HRT

Mrsić: Čvrsta koalicija HDZ-a i Bandića, "pirova pobjeda" oporbe oko GUP-a

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Što se to događa u političkom životu Hrvatske ako u Saboru ima sve manje političke i opće kulture, a u državi sve više razjedinjenosti i nezadovoljnih građana komentirao je u Studiju 4 Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.
Što se to događa u političkom životu Hrvatske ako u Saboru ima sve manje političke i opće kulture, a u državi sve više razjedinjenosti i nezadovoljnih građana, komentirao je u Studiju 4, Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

- Da nema ovoga cirkusa u HDZ-u koji će se nastaviti, moglo bi se reći da se ništa specijalno ne događa, odgovara.

- Svi čekaju kada će se raspisati izbori. Pa su krenuli razgovori svi sa svima, pokušaj organiziranja unutar lijevih i desnih blokova, objašnjava.

Sve su češći prekidi u Saboru zbog nereda...

Kako to komentira, pitao ga je voditelj Tomislav Cerovec. Očito da neki kolege pokušavaju steći simpatije građana i vidljivost tako da izazivaju određene ekscese u Saboru, kaže.

- Svjedočimo i ovom pretrčavanju iz jednog političkog spektra u drugi, to su poznati "žetončići".

Jesu li ti "žetončići" doveli do toga da s već drugi petak u Saboru neće glasovati o raspravljenim točkama i je li tomu uzrok narušena koalicija s Milanom Bandićem?

- To je jedna čvrsta koalicija, smatra Mrsić.

- To s GUP-om je jedan igrokaz koji je poslužio tomu da oporba bude zadovoljna time da je nešto uspjela, a zapravo su Plenković i Bandić kupili sebi tri mjeseca mira. Plenkoviću to treba s obzirom na unutarstranačke izbore, ne treba mu sada GUP i revolt građana. Tako da je ovo jedna "pirova pobjeda" oporbe u Gradskoj skupštini. Čista predstava za građane, zaključio je. 

- Ovo ne glasanje u petak je samo sigurnost HDZ-a da ima dovoljan broj ruku da im ne padne kvorum jer bi to bilo politički loše, odnosno ne bi bilo dobro za Plenkovića na unutarstranačkim izborima.

Možda bi Milan Bandić htio otići s pozicije gradonačelnika ali očito da mu to kumovi i ekipa oko njega ne daju. A da bi mogli provesti sve što misle, moraju imati ulaz u vlast i zato je Bandić krenuo prema HDZ-u i Plenkoviću, komentirao je.Mrsić je komentirao i tzv. treći put, skupinu stranaka koja se formira na ljevici.

-Ni HDZ ni SDP neće osvojiti dovoljno glasova da samostalno formira Vladu, nego će biti usmjereni na to da se formiraju postizborne koalicije. 
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!