Mrsić nazvao ministra Pavića grobarom

21.03.2019.

17:07

Autor: HRT

default error photo
Mirando Mrsić nazvao je ministra Marka Pavića grobarom čija će reforma dovesti do osiromašenja umirovljenika.
Skore europske izbore i ostale aktualne teme - u Čakovcu su komentirali članovi Amsterdamske koalicije.

Posebno su oštri bili u vezi s mirovinskom reformom. Mirando Mrsić nazvao je ministra Marka Pavića grobarom čija će reforma dovesti do osiromašenja umirovljenika. Ocijenio je da je mirovinski zakon iz 2014. bio izbalansiran, a Pavić ga, dodao je, po diktatu birokrata iz Bruxellesa reformira.

Kao osnovni razlog za novu mirovinsku reformu, Mrsić je istaknuo potrebu za izjednačavanjem braniteljskih i radničkih mirovina.

- To je tražila Europska unija, a umjesto da se to napravi, krenulo se drugim putem kako bi se izbjegle bune i šatori - rekao je Mrsić, dodajući da se dostojanstvo i poštovanje prema braniteljima može odati na drugi način. Ustvrdio je da nas očekuje novih 10.000 povlaštenih umirovljenika iz HVO-a i još 10.000 iz Hrvatske.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentiraju posljednja istraživanja prema kojima nijedna stranka iz Amsterdamske koalicije ne bi prošla izborni prag, Krešimir Beljak je rekao kako su se upravo zbog toga i udružili.

Valter Flego je rekao kako im građani, po novim istraživanja za EU izbore, daju od 12 do 15 posto potpore te da će biti pozitivno iznenađenje izbora.

Mirando Mrsić je siguran da će Amsterdamska koalicija postati najjača opozicijska platforma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!