09:46 / 04.02.2019.

Autor: S.M./HRT

Mrsić: Očekujem da se SDP pridruži lijevom bloku

-

-

Foto: - / -

Amsterdamska koalicija raste pa su se tako HSU-u, HSS-u, GLAS-u, IDS-u i PGS-u priključili i Demokrati i Hrvatski laburisti.
Amsterdamska koalicija raste pa su se tako HSU-u, HSS-u, GLAS-u, IDS-u i PGS-u priključili i Demokrati i Hrvatski laburisti. 

- Beljak: Amsterdamska koalicija će pobijediti na sljedećim izborima
- Laburisti se pridružili Amsterdamskoj koaliciji, Mrak-Taritaš i dalje na čelu GLAS-a 

- SDP je, nažalost, propustio priliku okupiti stranke lijevog spektra. Više se bave unutarnjim problemima nego okupljanjem stranaka lijevog centra, kazao je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata gostujući u Studiju 4.

Govoreći o predsjedničkim izborima, rekao je kako Demokrati smatraju da se lijevi centar mora okupiti oko jednog kandidata. Kazao je da je Demokratima prvi cilj osvojiti od 2 do 3 mandata na izborima za Europski parlament, a komentirao je i bivšu stranku.

- Nakon što se u SDP-u dovrše procesi, očekujem da se i ta stranka pridruži lijevom centrističkom bloku kako bi se mogli na parlamentarnim izborima suprotstaviti HDZ-u i desnom bloku, rekao je, među ostalim, Mirando Mrsić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!