13:28 / 07.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Mrsić: Vlada mora osigurati svima dostupno javno zdravstvo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mirando Mrsić pozvao je Vladu i ministra Kujundžića da još jednom razmisle 'u kojem smjeru vode javno zdravstvo te da jasno definiraju da ono ostane dostupno svima'.
Nezavisni zastupnik Mirando Mrsić pozvao je Vladu i ministra zdravstva Milana Kujundžića da još jednom razmisle u kojem smjeru vode javno zdravstvo te da jasno definiraju da ono ostane dostupno svima, bez podjele na bogate i siromašne.

Istaknuo je da reforma zdravstva nadilazi mandat jedne Vlade te pozvao sve političke aktere da sjednu i dogovore se koje reforme provesti.

Ministre Kujundžiću, ne igrajte se s javnim zdravstvom, provedite konačno reviziju i reformu bolničkog sustava jer taj sustav generira najveće gubitke. Premijeru i Kujundžiću, skinite ružičaste naočale i počnite raditi umjesto da ostale optužujete za pesimizam. Pesimizam je u Vladi, a ne oko nje, poručio je Mrsić.

Nakon prijedloga izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti Vlada planira i izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju, a obje inicijative, ocijenio je Mrsić, vode prema amerikanizaciji zdravstva. Predložene izmjene potvrđuju da Vlada ne zna, ali ni nema namjeru urediti sustav, poručio je.

Vlada svoje nazovi reforme, kazao je, provodi isključivo na teret građana, i još nije sigurno hoće li Kujundžić i dobrovoljno zdravstveno osiguranje prebaciti u obavezno. Komentirajući prijetnju epidemije ospica, Mrsić je kazao da je jasno da društvo treba nastaviti s velikom razinom procijepljenosti.
Neodgovorno je izbjegavati cijepljenje i vrlo je loše da pojedini političari, a tu mislim posebno na Živi zid, nekritično guraju ove ideje samo da bi im rastao rejting. Moj apel roditeljima je cijepite svoju djecu, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!