10:14 / 23.08.2019.

Autor: Hina

Mrtav 78-godišnji muškarac pronađen u moru kod lukobrana 3. maja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brodicu je policija pronašla privezanu za bovu, 20-ak metara od obale mjesne športske lučice Kantrida, ali nije bilo traga nestalomu.
Riječka Lučka kapetanija pronašla je u četvrtak navečer tijelo 78-godišnjeg muškarca, za kojim se tragalo, u moru, uz lukobran brodogradilišta 3. maj, priopćeno je u petak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tijelo 78-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljanina, pronađeno je nedugo nakon što je za njim sinoć pokrenuta akcija traganja u riječkom akvatoriju, na temelju dojave policije u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 18.44. U potragu je odmah isplovio brod riječke Lučke kapetanije.

Detaljne informacije o nestalome J. S. (1941.), državljaninu Hrvatske, dao je njegov sin, koji je obavijestio mjerodavne službe da je njegov otac tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu.

Brodicu nestaloga policija je pronašla privezanu za bovu, 20-ak metara od obale mjesne športske lučice Kantrida, ali njemu nije bilo traga.

Nedugo nakon pokretanja potrage, oko 20 sati, službenici riječke Lučke kapetanije pronalašli su tijelo nestalog muškarca uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta 3. maj.

O pronalasku je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji su službenici preuzeli tijelo. Za sve daljnje informacije u ovom slučaju mjerodavna je Policijska uprava primorsko-goranska, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!