MUP: Doček Vatrenih protekao sigurno, veselo i dostojanstveno

19.12.2022.

15:33

Autor: V.K/Hina/HRT

Doček Vatrenih protekao sigurno

Doček Vatrenih protekao sigurno

Foto: HTV / HRT

Doček Vatrenih, na zadovoljstvo policije i građana, protekao je sigurno, veselo i dostojanstveno, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se više od 80 tisuća ljudi, a uz prilazne pravce i trasu kretanja Vatrenih, broj okupljenih je bio veći od 100 tisuća, kažu u MUP-u.

S obzirom da su građani dočekivali nogometnu reprezentaciju od zračne luke pa duž cijele trase do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznih ulica, ovakvo zahtjevno osiguranje zahtijevalo je angažman većeg broja službenika svih rodova policije od temeljne, prometne, kriminalističke, snaga specijalne i interventne policije, protueksplozijske službe te zrakoplovne jedinice.

Za vrijeme osiguranja, u službene prostorije privedene su četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira te dvije osobe zbog neovlaštenog upravljanja dronom.

Deset osoba je zatražilo liječničku pomoć, uglavnom zbog lakših ozljeda koje su nastale zbog uporabe pirotehnike, a liječnička pomoć u nekoliko slučajeva pružena je i osobama kojima je pozlilo.

Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako su doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu sigurnosti, navode u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!