Sakoman povukao teške optužbe

26.01.2023.

Zadnja izmjena 22:22

Autor: HINA/HRT/A.S./M.M.

Slavko Sakoman

Slavko Sakoman

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Nakon što je doktor Slavko Sakoman prije dva dana izjavio da mu je majka njegova pacijenta rekla da su policajci u Zagrebu, pri dolasku na intervenciju, donijeli i konzumirali kokain pred osobama koje su ondje zatekli, policija je istražila slučaj i utvrdila da je cijela ta priča izmišljena. Nakon što je policija sve demantirala u priopćenju, Sakoman je povukao svoje teške optužbe.

- Otac mladića me nazvao i rekao nakon razgovora sa sinom, da svima kažem da je sin izmislio priču radi mame. Time i moja priča o toj temi prestaje..., rekao je Sakoman za HRT.

Da je događaj izmišljen priopćilo je i Ministarstvo unutarnjih poslova.

U priopćenju navode da je policija nakon Sakomanova gostovanja 24. siječnja u televizijskoj emisiji gdje je rekao da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policajci na intervenciju donijeli i konzumirali kokain, odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Obavili su niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i sa svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihova iskaza.

Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera utvrđeno je da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred zatečenim osobama nikada nije dogodio, odnosno priča je izmišljena.

To je, dodaju, izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pozornost sa svoje odgovornosti.

Također je utvrđeno da je ta osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi, u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno "začinjena" obiteljskim odnosom dužnosnika i člana njegove obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu, navodi MUP.

Pojašnjavaju da je provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja.

- Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana RH. Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanijeta je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice, priopćio je MUP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!