15:19 / 31.01.2019.

Autor: D.M./HRT

MUP i AKD objavili video upute za aktivaciju e-osobne

Foto: MUP

Foto: MUP

Foto: - / -

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je zbog olakšavanja aktivacije e-osobne iskaznice izradila video, koji korak po korak, pojašnjava cijeli postupak.
Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je zbog olakšavanja aktivacije e-osobne iskaznice izradila video, koji na jednostavan način, korak po korak, pojašnjava cijeli postupak, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Video se može pogledati na Youtube kanalima MUP-a i AKD-a, a osim iz njega, detaljne informacije o proceduri aktivacije mogu se dobiti i u svim policijskim upravama, kod službenika koji rade na izdavanju osobnih iskaznica, a koji će u dolazećem razdoblju proći dodatnu edukaciju, kako bi građanima mogli pružiti cjelovitu informaciju po ovom pitanju. 

Elektronička osobna iskaznica je vjerodajnica visoke razine sigurnosti, uz koju građanin može koristiti sve usluga sustava e-Građani, ali i druge elektroničke usluge u Hrvatskoj, neovisno o pružatelju. Uz to, hrvatska e-osobna iskaznica je kao vjerodajnica visoke razine sigurnosti prihvaćena i na području Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a, Norveška, Island i Lihtenštajn), ističu u MUP-u.

"