12:18 / 03.04.2019.

Autor: HRT

MUP objavio "kalendar nasilja"

-

-

Foto: - / -

Ministarstvo unutarnjih poslova RH svakog će dana putem kalendara izvješćivati javnost o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja.
Ministarstvo unutarnjih poslova RH svakog će dana putem kalendara izvješćivati javnost o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja.

"Nasilje u obitelji događa se u 'četiri zida', ali tamo ne treba i ostati! Njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i cijelo društvo", poručuju u priopćenju, dodajući da će putem "kalendara nasilja" izvješćivati javnost o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja.

Kalendar nasilja nalazi se na naslovnici internetske stranice MUP-a, a odabirom datuma može se dobiti informacija o broju kaznenih djela i prekršaja vezano uz nasilje u obitelji na koje se policija odazvala proteklog dana, odnosno u protekla 24 sata.

Cilj je, kažu, upoznati javnost s brojnošću kaznenih djela i prekršaja po kojima policija i druge službe svakodnevno postupaju, daleko od očiju javnosti.

"Prilikom ovog izvješćivanja neće se objaviti podaci koji bi mogli dovesti do identiteta žrtve, svjedoka ili počinitelja navedenih kaznenih djela ili prekršaja kao niti detalji samog događaja", poručuju iz MUP-a i pozivaju da se nasilje prijavi na brojeve telefona 112 i 192. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!