17:11 / 07.04.2021.

Autor: Vijesti u 17/HRT/IMS/V.G.

MUP odbacio nove optužbe za nasilje nad migrantima

Policija/Arhiva

Policija/Arhiva

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova odbacilo je optužbe o nasilju nad migrantima, nakon što je Guardian, pozivajući se na Dansko vijeće za izbjeglice, objavio da su hrvatski policajci seksualno zlostavljali državljanku Afganistana koja je sredinom veljače prelazila granicu.

 U MUP-u tvrde da spornog datuma na tom području među nezakonitim migrantima uopće nije bilo osoba ženskog spola. Zgroženi su Guardianovim upornim prikazivanjem hrvatske policije kao brutalne skupine sklone pljački i zlostavljanju. 

- Svojim humanim djelima spašavanja života stotinama migranata, izvlačivši nezakonite migrante iz minskih polja, provalija, spašavajući ih od utapanja, noseći ih kilometrima kroz snježne mećave, hrvatska policija pokazala je ne samo organiziran i profesionalan pristup u zaštiti državne granice Republike Hrvatske i vanjske granice EU-a već i nadasve požrtvovnost i humanost, stoji u priopćenju MUP-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!