13:32 / 22.02.2019.

Autor: T.V./I.H./HRT

MUP: Otklonjene poteškoće u funkcioniranju informatičkog sustava

Foto: arhivska fotografija

Foto: arhivska fotografija

Foto: - / -

HAK je svojoj internetskoj stranici izvijestio da su zbog tehničkih teškoća moguća čekanja na većini graničnih prijelaza.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova u petak poslijepodne izvijestili su kako su otklonjene poteškoće u brzini rada informatičkog sustava MUP-a te da se svi poslovi sada odvijaju uobičajeno.

Oko 13,30 sati, MUP je bio izvijestio da je tijekom dana prekinut rad "jednog dijela informatičkog sustava MUP-a", zbog čega su se određeni poslovi odvijali sporijim tijekom od uobičajenog te da stručne službe MUP-a rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju. Građane koji su se zatekli na graničnim prijelazima i u šalter salama upravnih poslova, zamolili su za razumijevanje i strpljenje.

Mediji su tada izvijestili da je zbog pada sistema za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske obustavljen promet te da se formiraju se duge kolone vozila.

Osim toga, zbog pada informatičkog sustava, problemi su zabilježeni i u radu šaltera za dokumente u policijskim upravama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!