MUP: Pri svladavanju muškarca u Klani postupali smo zakonito

29.08.2018.

15:59

Autor: HRT

default error photo
Prisila nad 35-godišnjakom u Klani 18. kolovoza bila je opravdana, utvrđeno je izvanrednim nadzorom MUP-a nakon što je taj muškarac ozlijeđen tijekom policijske intervencije.
Policijski službenici postupali su zakonito, a prisila nad 35-godišnjakom u Klani 18. kolovoza bila je opravdana, utvrđeno je izvanrednim nadzorom Ministarstva unutarnjih poslova nakon što je taj muškarac ozlijeđen tijekom policijske intervencije, izvijestio je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Rijeci načelnik primorsko-goranske Policijske uprave Tomislav Dizdar.

Načelnik je rekao da je izvanredni nadzor obavio stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra. Utvrđeno je da je 35-godišnjak u Klani, tijekom organizirane fešte Rokova, na policijski zahtjev nekoliko puta odbio dati osobne dokumente, oglušivao se na upozorenja i zapovijedi policijskih službenika te je na osobito drzak način remetio javni red i mir.

Dvojica policijskih službenika primijenili su sredstva prisile pokušavajući ga savladati, a on je pružao aktivan otpor, rekao je Dizdar. Sva trojica su pala, a 35-godišnjak je udario licem o tlo. Unatoč tome, muškarac je i dalje pružao otpor pa je dvojici policajaca pomogao i treći te su mu stavili lisičine. Sam je ušao u policijsko vozilo, a tijekom vožnje prema policijskoj postaji policajci su primijetili da mu je pozlilo. Izveli su ga iz vozila i skinuli mu lisičine te pozvali hitnu medicinsku pomoć, koja ga je odvezla u riječki KBC na liječničku obradu, rekao je načelnik.

Liječnici su utvrdili da je muškarac lakše ozlijeđen te da je ozljeda na licu mogla nastati pri padu, kako su navodili policijski službenici koji su savladali muškarca negirajući da su ga udarali, rekao je Dizdar te dodao da udaranje nisu potvrdili ni svjedoci.

To izvješće izvanrednog nadzora poslat će se mjerodavnome državnom odvjetništvu, najavio je načelnik primorsko-goranske Policijske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!