MUP: Tijekom vikenda četiri poginule osobe u prometu

06.06.2022.

14:17

Autor: Hina/HRT

Policija

Policija

Foto: MUP / RH

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginule su četiri osobe, a zaustavljeno je 11 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 3706 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1590), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (449) i vožnja u alkoholiziranom stanju (308). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 226 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 68, počinili su vozači od 25 do 30 godina kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća nedopuštena brzina od 192 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na vukovarsko-srijemskom području, dok je na krapinsko-zagorskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 3,4 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 11 ponavljača koji su počinili 16 novih prometnih prekršaja, priopćio je MUP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!