17:45 / 14.02.2022.

Autor: Hina/HRT

MUP: Za vikend pet poginulih na hrvatskim prometnicama

Prometna policija

Prometna policija

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginulo je pet osoba, a zaustavljen je 21 ponavljač najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 4454 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1656), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (514) i vožnja u alkoholiziranom stanju (448). Pri nepropisnom korištenju mobitela uhvaćeno je 270 vozača.


Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 100, počinili su vozači od 31 do 40 godina, kojima je izmjerena koncentracija najčešće bila od pola do jednog promila.


Najveća nedopuštena brzina od 238 kilometara na sat zabilježena je kod vozača na vukovarsko-srijemskom području, dok je na krapinsko-zagorskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,9 promila.


U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečen 21 ponavljač.   Počinili su 25 novih prometnih prekršaja, izvijestio je MUP.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!