MUP: Za vikend pet poginulih u prometu, vozač "napuhao" 4 promila

12.07.2022.

10:48

Autor: I.Z./HRT/Hina

Zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih prometnih prekršaja

Zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih prometnih prekršaja

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginulo je pet osoba, zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, a jedan vozač je na osječko-baranjskom području napuhao 4,09 promila alkohola, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Od ukupno 4183 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1606), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (514) i vožnja u alkoholiziranom stanju (345). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 236 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 83, počinili su vozači od 30 do 41 godinu kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća prekoračena brzina od 239 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na zadarskom području, dok je na osječko-baranjskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 4,09 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 19 ponavljača koji su počinili 21 novi prometni prekršaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!