MUP: Za vikend troje poginulih na hrvatskim cestama

03.10.2022.

14:31

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginule su tri osobe, a zaustavljeno je 13 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestili su u ponedjeljak iz Ravnateljstva policije.

Od ukupno 3269 prometnih prekršaja, najviše je bilo prekoračenja brzine (1136), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (403) i vožnja u alkoholiziranom stanju (278). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 194 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 63, počinili su vozači od 18 do 24 godine kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila do pola promila.

Najveća brzina od 212 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na ličko-senjskom području, dok je na zagrebačkom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 3,2 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 13 ponavljača koji su počinili 15 novih teških prometnih prekršaja, izvijestila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!