11:15 / 17.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Murganić: Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika

-

-

Foto: - / -

Nakon sjednice Vlade najnovije kritike predsjednice komentirala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz Šibenika je, kamo je preselila svoj ured, uputila nove kritike Vladi, upozorivši da je demografska situcija u Hrvatskoj "izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere". Nakon sjednice Vlade izjave predsjednice komentirala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

"Do dolaska ove vlade nitko nije spominjao ovako katastrofalnu demografsku situaciju, koja nije nastala ni 2016., ni 2017. ni 2018., nastala je mnogo prije. Svjesni smo da je mnogo lakše kritizirati nego preuzeti odgovornost", rekla je Nada Murganić. "Preuzeli smo odgovornost, provodimo mjere, te mjere su u skladu s politikom Vlade i u skladu s programom demografa koji su pisali taj program i ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika", kazala je ministrica i pozvala "sve koji su dobronamjerni" da se uključe konkretnim stvarnim prijedlozima te svojim radom i angažmanom.Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je kako je Vlada prepoznala važnost demografskog pitanja. "I sami demografi, i znanstvenici i stručnjaci kažu da nema jedinstvenog rješenja", kazao je Marić, dodavši da treba djelovati na više područja, sinergijski, kako bi se polučio nekakav efekt. "Pokušavali smo do sada kreirati neke mjere, ali ne možemo očekivati da će sve one riješiti problem preko noći", izjavio je Marić.

Ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac ustvrdila je da Vlada ima konkretan akcijski plan i da se na njemu radi, a na predsjedničine kritike gleda pozitivno.I ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić osvrnuo se na kritike predsjednice. Ocijenio je da rezultati Vladina rada polako postaju vidljivi, napominjući kako se farma ne podiže za dva dana već za to treba pola godine ili godina.

Trebamo kritizirati, tu se slažem, ali možemo davati konstruktivne prijedloge kako nešto poboljšati i kako neke stvari napraviti još boljim i kvalitetnijim. Svaki mladi poljoprivrednik koji ostaje u Hrvatskoj je dobitak i ministarstva poljoprivrede i Vlade, istaknuo je.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!