15:53 / 06.04.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Murganić: Ova verzija zakona nam zaista nije poznata

-

-

Foto: - / -

Zakon je još uvijek na doradi i bit će usaglašen s koalicijskim partnerima, tvrdi ministraica Nada Murganić.
"Ova verzija zakona nam zaista nije poznata. Zakon je još uvijek na doradi i bit će usuglašen s koalicijskim partnerima i tada će biti i objavljen", izjavila je  ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić komentirajući medijske napise o novom Obiteljskom zakonu. Na pitanje odakle je ova verzija završila u medijima, kaže da iz njezina Ministarstva sigurno nije.

Na pitanje novinara kakav je to prijedlog zakona napisala, kojemu se HNS već protivi, Murganić je rekla da drži da je važno da javnost bude upoznata da su objavljene informacije o tekstu prijedloga Nacrta obiteljskog zakona velikim dijelom i nepotpune i netočne Nije odgovorila koji dio je nepotpun i netočan.

"Također moram izreći da još uvijek radimo na izradi prijedloga nacrta Obiteljskog zakona i ovaj tekst i ova verzija nam zaista nije poznata", kazala je.

Nakon izrade nacrta uslijedit će, kaže, i usuglašavanje s koalicijskim partnerima, svakako i s HNS-om. "Nakon toga ćemo, kao što je poznato i objavili smo na sjednici Vlade, prijedlog nacrta uputiti na savjetovanje u svibnju 2018. godine. I svakako će zainteresirana javnost moći i promatrati zakon, davati svoje prijedloge i mišljenje, isto tako za vrijeme i između dva čitanja  saborskoj proceduri", kazala je.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, novi nacrt prijedloga Obiteljskog zakona upućen je na očitovanje koalicijskim partnerima HDZ-a. Nova verzija ne sadržava kontroverznu definiciju obitelji, zbog koje je premijer Andrej Plenković prošli prijedlog povukao iz procedure, ali propisuje da izvanbračni i bračni parovi više nisu jednaki, odnosno izvanbračna zajednica više ne stvara osobne i imovinske učinke kao bračna zajednica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!