Murter i Betina više nisu u karanteni

12:48 / 18.04.2020.

Autor: M.Š./Hina

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su bile na snazi od 25. ožujka danas su ukinute.
Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su bile na snazi od 25. ožujka danas su ukinute, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije u kojoj od jučer nema novih pozitivnih na koronavirus pa je broj zaraženih i dalje 81.

Prema mišljenju epidemiologa, trenutačna situacija na Murteru je dobra.

Od početka epidemiološke obrade ondje je bilo 28 osoba zaraženih koronavirusom, a 162 osobe su bile pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je devet dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano, izvijestili su iz stožera.

U srijedu i četvrtak testirane su još dvije skupine ljudi u Murteru kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji.
Po nalazima koji su pristigli u subotu, 18. travnja, a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u splitskom KBC-u.

Od počeka epidemije do danas u Šibensko-kninskoj županiji 18 osoba ozdravilo je od koronavirusa.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje je 467 osoba, od kojih je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji su ukupno 383 osobe.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!