Muškarac osumnjičen za spolno zlostavljanje zaposlenik bjelovarske Glazbene škole

31.07.2022.

21:15

Autor: Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo da je pokrenulo istragu protiv 61-godišnjaka kojeg sumnjiči za spolno zlostavljanje i iskorištavanje maloljetnog djeteta, bjelovarska Glazbena škola Vatroslava Lisinskog potvrdila je da je riječ o njezinu zaposleniku.

On je od 7. srpnja u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

"Sva svoja saznanja temeljim na podacima dobivenim u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru. Sukladno tome, o tim saznanjima nije mi dozvoljeno govoriti s obzirom na obvezujuću izjavu o tajnosti pod kaznenom odgovornošću zbog zaštite podataka o maloljetnim svjedocima navedenog postupka. Upravljačka tijela Škole prema navedenom zaposleniku postupit će sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te Zakona o radu.", priopćila je ravnateljica GŠ Vatroslava Lisinskog Nevenka Presečan Arvay.

- Mi stojimo na raspolaganju nadležnim institucijama, pružamo im punu podršku u njihovom radu. Ono što svakako treba i pozivam sve nas da zaštitimo identitete djece, da im pružimo punu podršku, da imamo puno razumijevanja za ovu zaista tešku situaciju, rekao je Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!