15:13 / 18.03.2022.

Autor: HRT

Dvojica studenata smrtno stradala na željezničkom kolodvoru

Smrt je nastupila kao posljedica strujnog udara

Smrt je nastupila kao posljedica strujnog udara

Foto: Dnevnik HTV / HRT

Policija je izvijestila da su dvojica mladića u dobi od 21 i 22 godine, smrtno stradala na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj. Zasad je utvrđeno da je 22-godišnjak u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan prije, a pritom se popeo na vagon i smrtno stradao.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Navode kako je i za ranije stradalog 21-godišnjaka utvrđeno da je stradao od strujnog udara.

S Fakulteta hrvatskih studija potvrđeno je da je riječ o dvojici njihovih studenata.

Jedan od puteva kojima studenti idu nije osvijetljen, okoliš je zarastao... 

- To je jedna od tri glavne rute kojim studenti dolaze kod nas na kampus. Dođu na vlak na Trnavu, pa onda propješače jedan dio puta koji nije niti osvijetljen. Tamo je dosta toga zaraslog, živica je okolo. Nije baš dobro uređeno. Na tome bi se definitivno trebalo poraditi. Detalje oko toga, kako su nastradali, ne znam, rekao je Petar Šarić, predsjednik Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija. 

- Ovom prilikom u ime HŽ Infrastrukture izražavam sućut obiteljima poginulih mladića. U protekla dva dana ovdje su se dogodile dvije nesreće sa smrtnim ishodom. Sve okolnosti znat će se nakon policijskog očevida, izjavio je Darko Barišić, savjetnik Uprave HŽ-a za strateško-investicijske poslove. 

Zagrebačka policija objavila je danas priopćenje u kojem navodi da je poslije 8 sati ujutro zaprimljena dojava da je u Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka. Prema dosad prikupljenim informacijama, utvrđeno je da je u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan prije. Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao, navodi policija. 

"Danas, 18. ožujka poslije 8 sati ujutro, zaprimljena je dojava da je u Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi iz dojave te su Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili očevid. Prema do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je da je u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan prije. Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku", stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Policijska uprava zagrebačka ranije je objavila da je "17. ožujka u 7.25 sati u Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo zasad nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!