18:11 / 21.01.2022.

Autor: HRT/V.G.

MVEP: Karijerni put i imenovanje veleposlanikom Želalića nemaju veze s Frkom-Petešićem

Zvonimir Frka Petešić

Zvonimir Frka Petešić

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministarsto vanjskih i europskih poslova reagiralo je na, kako navode, netočne napise u medijima vezano uz karijerni put Ilije Želalića. Ističu kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem.

Priopćenje MVEP-a prenosimo u cijelosti:

"Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem.

Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!