15:32 / 19.01.2021.

Autor: HRT/Hina

MZO: Gotovo milijun kuna za opremu za učenike i nastavnike s područja SMŽ

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na području županije djeluju ukupno 53 škole (37 osnovnih, 13 srednjih i tri glazbene) koje pohađa ukupno 14.705 učenika, od kojih je 10.671 osnovaca.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je odluku o dodjeli ukupno 958.400 kuna za nabavu tableta, prijenosnih računala i udžbenika za učenike i nastavnike Sisačko-moslavačke županije.

➡️ Žurno se postavljaju seizmografi - Kuk: Potresi magnitude 3 su normalni
➡️ Potresi - informacije od ponedjeljka
➡️ Otvoreno o školi: "Mnogi roditelji plakali su da se ne žele odvojiti od djece"

Kako stoji u odluci objavljenoj na internetskim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, sredstva za nabavu tableta, prijenosnih računala i udžbenika doznačit će se na račun županije, a postupak nabave mora se provesti u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

Tableti, prijenosna računala i udžbenici vlasništvo su škola za koje se nabavljaju, a nakon nabave županija je dužna Ministarstvu dostaviti izvješće o namjenski utrošenim sredstvima.

Novac je osiguran u Državnom proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu na razdjelu MZO.

Na području županije djeluju ukupno 53 škole (37 osnovnih, 13 srednjih i tri glazbene) koje pohađa ukupno 14.705 učenika, od kojih je 10.671 osnovaca. U školama su zaposlena ukupno 2754 djelatnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!