Pojačan promet na A1 i Krčkom mostu, u luci Gaženica sve bliže rekordnoj 2019.

20.08.2023.

Zadnja izmjena 13:10

Autor: Hina/HRT/V.G.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Na autocesti A1 te na Krčkom mostu u oba je smjera povećana gustoća prometa, a kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga 3 km, izvijestio je HAK.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa u oba smjera, vozi se usporeno u kolonama u pokretu s povremenim zastojima između čvorova Bosiljevo II i Karlovac te između čvora Zadar istok i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba.

Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, na Demerju oko 3 km.

Na A2 Zagreb-Macelj, na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km.

Zbog povećanog priljeva vozila u smjeru Maclja stvara se kolona u zoni preusmjeravanja prometa iz dva u jedan trak između tunela Sveta Tri Kralja i čvora Đurmanec, vozila se privremeno zaustavljaju kod čvora Krapina.

Na A3 Bregana-Lipovac zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora iz smjera čvora Zagreb zapad vozi se u koloni dugoj oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 3 km.

Na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva povećana je gustoća prometa između čvorova RIJEKA ZAPAD i OREHOVICA u oba smjera.

Prema čvoru Učka (ex Matulji) vozi se u koloni dugoj oko 2 km u smjeru Rijeke.

Na Krčkom mostu (DC102) povećana je gustoća prometa u oba smjera, kolone su od mosta do Njivica i obratno.

Na Jadranskaoj magistrali (DC8) pojačan je promet na prilazima turističkim središtima.

Zbog vjetra između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila)

Prometno u luci Gaženica


Prometno je u zadarskoj trajektnoj i putničkoj luci Gaženica. Većina odlazaka odvija se u popodnevnim satima i tijekom ponedjeljka, a brojni gosti pristižu i dalje. 

- Promet je malo veći nego lani, u prvih šest mjeseci ostvarili smo promet od 1,1 milijuna putnika. U srpnju i kolovozu je udarno tako da zasigurno idemo 2,6 milijuna putnika i nekh 500 tisuća vozila ove godine, rekao je Željko Knežević, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Izvanredna ostvarenja i kad se govori o dolascima brodova na kružnim putovanjima. I jučer su u Gaženicu uplovila dva kruzera s po 3000 putnika.

- U očekivanju smo da bi do kraja kolovoza morali za 15 posto nadmašiti prošlu godinu i približiti se referentnoj 2019. godini, dodao je Knežević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!