14:36 / 29.10.2019.

Autor: P.F./Hina/HRT

Na Agronomskom fakultetu otkrivena spomen-ploča poginulim studentima

-

-

Foto: - / -

Medved je istaknuo da su poginuli studenti i djelatnik Agronomskog fakulteta žrtvovali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Marina Validžić, sestra poginulog hrvatskog branitelja i studenta zagrebačkog Agronomskog fakulteta Marinka Gagre, otkrili su spomen-ploču poginulim hrvatskim braniteljima, studentima i djelatniku tog fakulteta.

Medved je istaknuo da su poginuli studenti i djelatnik Agronomskog fakulteta žrtvovali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Djelatnicima i studentima tog fakulteta poručio je da im domoljublje i žrtva tih ljudi bude uzor i poticaj.

Naglasio je da će Ministarstvo branitelja i dalje promicati vrijednosti Domovinskog rata u spomen na sve kojih više nema i podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili tko su bili hrvatski branitelji.

- To je naša dužnost, ali i naš trajni zalog za našu bolju budućnost, rekao je Medved.

Podsjetivši na vrijeme 1990.-ih i neizvjesnost onih koji su išli u Domovinski rat, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur rekao je da im je snagu u to vrijeme donijela želja za svojom državom i ljubav prema njoj.

- Budimo ponosni na to vrijeme, budimo ponosni što nam je dao Bog da budemo generacija koja je imala privilegiju biti dionik stvarana hrvatske države, kazao je.

Deur se založio da u novom obrazovnom kurikulumu kroz satove povijesti i hrvatskog jezika mladi uče o Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države.

Podsjetivši da je u obrani Hrvatske sudjelovalo 20 djelatnika Agronomskog fakulteta i za sada neutvrđeni broj redovnih i diplomiranih studenata, dekan fakulteta Zoran Grgić rekao je kako se ponose što na tom fakultetu, uz znanja i vještine, prenose ljubav prema struci, selu i domovini.

- Naše kolege su to pokazale na najbolji način, dajući svoj život Hrvatskoj, pa im stoga dugujemo posebnu zahvalnost, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!