16:12 / 27.12.2020.

Autor: I.Z./Hina

Na Biokovu 40-ak centimetara snijega

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL, arhiva

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Biokovska prometnica od ulaza u Park prirode Biokovo do vrha Sveti Jure, većim je dijelom prekrivena snijegom, pa se tom prometnicom, s obzirom na to da je Park prirode Biokovo zatvoren, vozi na vlastitu odgovornost.
Snijeg koji od jučer pada na Biokovu spustio se nisko i na primorski dio te planine, a na najvišem vrhu, Svetom Juri, izmjereno je 40-ak centimetara snijega.

Na najvišem biokovskom vrhu 1762 metra visokom Svetom Juri gdje je u 14 sati temperatura bila minus dva Celzijeva stupnja, visina snijega je 40-ak centimetara, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska prometnica od ulaza u Park prirode Biokovo do vrha Sveti Jure, inače najviša u Hrvatskoj, većim je dijelom prekrivena snijegom, pa se tom jednotračnom prometnicom, s obzirom na to da je Park prirode Biokovo zatvoren, vozi na vlastitu odgovornost.

Ujedno, od raskrižja Vošac - Sveti Jure na Biokovu postavljen je lanac koji onemogućuje prometovanje na zadnjih šest kilometara te ceste prema na višem biokovskom vrhu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!